Öckerö gymnasium

I hänryckningens tid

Det blev verkligen omslag i väderleken, både en och två gånger. Gårdagen var både blåsig, mulen och en smula kylslagen men idag har solen åter strålat från en i stort sett molnfri himmel och båten har slutat luta. Det har till och med varit så ont om vind, att vi tvingats gå för motor hela dagen, något som vi inte varit riktigt vana vid på sistone.

En annan tämligen ovanlig sak som (inte) hände denna söndag var att vi varken hade lektioner eller säkerhetsövning. I stället firade vi pingstdagen med ett hejdundrande poolparty med allt vad det innebar av bad, lek och läskande drinkar. Poolen bestod av en vattenfylld presenning, som spänts upp mellan stormasten och relingen, och drinkarna innehöll ananaskross mixat med kokosmjölk och persikoglass. Mums filibabba!

När alla badat klart var det dags för stormöte på poopen. Det dröjde emellertid inte länge förrän mötet avbröts till förmån för valskådning. Runt båten passade nämligen tre stora stim av grindvalar på att lata sig i solgasset. Det verkade onekligen som om de helt enkelt tog det lite piano vid ytan av de mjuka dyningarna. Väldigt rogivande och en helt annan syn än alla de saltomortaler i världsklass, som gårdagens delfinbesök hade att erbjuda! Med andra ord njuter vi till fullo av såväl gemenskapen ombord som de många skådespelen runt omkring. Man kan bli hänryckt för mindre!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se