Öckerö gymnasium

Inget valresultat idag - men andra tider väntar. 

Vi fortsätter åka igenom ett blått Atlanten under en mulen himmel, men vindens riktning är inte så gynnsam längre och styrkan har gått ner. Det har alltså blivit dags att gå för motor igen. Dieseln brummar vidare. Ofta är det mycket liv och aktivitet i Stora Mässen, men ibland är den inte så dum att vila i på Gunilla.

Idag har det på ett sätt varit en ganska enformig dag. Brum brum i sisådär 6 knop, försöka väja för regnskurar med blandad framgång. Det gungar fortfarande, men vågorna känns långsammare nu, och oftast rullar inte Gunilla lika mycket. Dagens valresultat: noll valar för min del. Jag har inte hört att någon vakt sett valar heller. Dock såg vi land för första gången på tre dagar när vi passerade Madeiraarkipelagens sydostsida, som närmast med under 40 sjömil. I samband med detta avbröts enformigheten litegrann när ett par gulnäbbade liror åkte runt ett tag vid Gunillas styrbordssida, som närmast under 100 meter bort. Det var kul!

Men vi närmar oss likväl Kanarieöarna! Ett tydligt bevis på detta är att det blev dags att ställa om klockorna idag. En timme tidigare! En stormsvala dök upp strax efter solnedgången och fladdrade i vågorna och vinden. Det blev en trevlig avrundning på denna dag.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se