Öckerö gymnasium

Inte nu, men nu!

Avresa från México var bestämt till 17:00, lots var beställd och mat skulle komma vid 12. Men så blev det inte riktigt.

Vid morgonuppställningen meddelade Kapten Hans tiderna för dagen och stora delar av vakterna tog sig in till Progreso för en sista proviantering av frukt, dricka, kakor och hängmattor för vidare resa till Galveston, Amerika!

Den stora matleveransen skulle komma vid 12 och alla som var kvar ombord stod standby för att ta emot maten. Men det kom ingen mat klockan 12, eller 13, eller 14 osv.

Hans ringde runt och försökte ta reda på var den tagit vägen och får efter långa samtal reda på att maten var fast i tullen. Då vi ligger vid en Cruise kaj, räknas området som taxfree område och alltså måste allt som skall ut till båten genom tullen.

Klockan går och lots beställs till ny tid och vänta fortsätter, och planer smids om att anfalla och plundra tullen.

Plötsligt dyker det upp lite gubbar som vill ha underskrifter och stämplar och sen kom maten. Full aktivitet utbryter och ett långt langningståg materialiserar sig på däck. Kocken Wågis står först och berättar var alla lådor skall och platsen för lådan följer med i langningen. På ett kick är maten ombord och undanstoppad och lots kommer ombord och vi kan segla ut i mörkret mot nya hamnar och äventyr.

Tobias Lundqvist, utbildningsledare och del av langningskedja.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se