Öckerö gymnasium

Kort sjöben

Det tar i runda slängar 6 timmar att ta oss ner för floden från Sevilla. Först var det verkligen exakt så idylliskt som det låter men när vi närmade oss kusten och havet slog vädret om.

Först började det blåsa med vindar upp till stormstyrka och sen kom skyfallet. Det var som att köra in Gunilla i en biltvätt! Tack och lov var det bara en kort skur och vi blev snart varma i solen igen. Vinden hängde dock kvar och det blev ganska gungigt. Tur att sjöbenet är kort.

Vi hann ha lektioner som till stor del bestod av hamnutvärdering och hamnpresentation. Hur klär man sig i Marocko? Vad ska man tänka på? Hur prutar man? Ja, frågorna var många och det var nog lite pirr i magen när vi närmade oss Tanger. Själv har jag varit i Marocko många gånger men aldrig i Tanger. Vi har haft kuststaden Safi som ett återkommande hamnstopp under många år och med den utgångspunkten har jag besökt Marrakech och Essaouria. Tanger är alltså en ny bekantskap för de flesta ombord. Även om man läser på och försöker går runt i staden via kartor blir det ju aldrig samma sak. Så det ska bli spännande att strosa iland.

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se