Öckerö gymnasium

Lille Mja

Det finns en liten filur ombord som orsakar en hel del spänning i vardagen. Det är lille Mja som följt med på resan och som gömmer sig ombord på de mest otillgängliga platserna. Den eller de som hittar honom får godis. Godis är hårdvaluta ombord.

Rutinerna ombord är fasta, det finns sällan plats för några spontana aktiviteter eftersom allt rullar på enligt ett strikt schema. Då behövs ju ändå lite roliga inslag som bryter dessa rutiner och skapar lite glädje i vardagen. Lille Mja är ett gosedjur som jag gömmer ombord för att eleverna ska ha lite kul med att hitta honom. Senast låg han gömd i tvättstugan i en evighet. Eleverna hade tittat överallt och på varje millimeter av båten. Eller hur!? Till slut fick de en ledtråd som jag självklart tyckte var allt för lätt men inte ens då dök han upp. Jag hade engagerat vaktledare Anja i leken och hon hade gömt honom. Anja är ungefär dubbelt så lång som jag, med viss överdrift, vilket ställde till det lite. Eleverna tänkte att Mja låg gömd lite mer i fisk- eller mellannivå medan Anjas längd gör det möjligt att gömma på fågelnivå. Till slut hittades ändå Mja och då hade de elever mutat sig till lite fler ledtrådar av Anja. Inte ens ombord kommer man undan mutor och korrumption! En liten del av godispotten var allt som behövdes…

Nu är Mja gömd igen och eleverna har fullt upp med annat nu när vi ligger i hamn. Men när vi lämnar Teneriffa och seglar vidare mot Hierro kan jag lova att jakten startar igen. Vad gör man inte för lite godis :)

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se