Öckerö gymnasium

Lutande klassrum och delfiner i mareld

Jag gick upp lite tidigare än vanligt i morse för att passa på att vara med på lite av 4-8vaktens nattvakt. Jag var uppe på däck lagom tills eleverna kom ut från sitt 5-fika. Det tog en stund för mina ögon att vänja sig vid nattmörkret. Denna morgon hade vi ingen måne som lyste upp men några stjärnor tittade fram mellan molnen då och då.

Jag tittade ut över relingen och ner i vattnet för att se om jag kunde se någon mareld. Jag behövde inte titta länge innan jag såg siluetten av en delfin upplyst av mareld. Efter delfinen följde en glittrande svans av mareld. Exalterad vinkade jag till mig en av eleverna. När han väl förstod vad det var jag var så exalterad över svarade han ”Jaha, ja delfiner i mareld är ju alltid fint”. Den kommentaren är en av många tecken på att eleverna nu kommit in ordentligt i sin sjörutin och det den för med sig.

Sedan vi lämnade Alghero har vi haft vindarna med oss och vi har seglat på med bra fart. Idag var vindarna bytt riktning och vi har under dagen först seglat rakt mot Spaniens kust och sedan rakt mot Algeriets kust. Vindarna har också ökat i styrka vilket har gjort att vi har haft en ordentlig lutning på vårt klassrum idag. Eleverna har kämpat på, på ett inspirerande sätt, både här nere i klassrummet och uppe på däck där de har haft ordentlig och rolig segling. Uppe på däck har det gjorts undanvindsvändningar, beslagits och satts segel och mycket mycket mer.

Ännu en fin dag med NaSj1821

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se