Öckerö gymnasium

Mot Mexiko

Det är söndag och vanligtvis betyder det att vi inte har några lektioner. Men vi har så få dagar till Progreso att jag har varit tvungen att starta upp redan idag. Igår vinkade vi hej då till paradisön som vi haft turen att besöka, idag är det dags att ta tag i studierna igen.

Det har varit en skumpig natt och Gunilla har en slagsida som gör att inget stannar där vi ställer det. Det betyder att koncentrationen i stora mässen kommer hamna någonstans mitt emellan plugg och snabb reaktion för att inget ska åka i durken. Böcker, datorer, stolar och elever (även Dosan) har en tendens att flyga runt lite hit och dit när Gunnis kränger på havets våg. Förhoppningsvis får vi ändå till lite studier ändå under dagen.

Det känns lite galet att vi redan är på väg till näst sista studiehamnen. Tiden går väldigt fort här ombord. I Progreso ska vi bland annat besöka Maya museet i Merida följt av egna studier samt åka på heldagsutflykt till Mayapan för att sedan äta lunch i en mayaby och bada i cenoten som finns på baksidan av husen. Det blir kul!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se