Öckerö gymnasium

Nästan hemma!

Inte nog med att vi sedan ett dygn tillbaka är nästan hemma, vi är dessutom nästan i hamn med alla uppgifter!

Så fort vi ankrat igår, började den stora slutstädningen och i kombination med packningsrusch var det knappast läge att störa med något så trivialt som resterande inlämningar eller dagböcker. (När det gäller det sistnämnda kommer jag inte heller idag att jaga någon, eftersom denna rapport troligen blir den sista, som kommer att hinna publiceras innan vår egen hemkomst.)

När så alla hade packat klart, var det hög tid att börja förbereda sig inför kvällens avslutningsmiddag. Denna bestod av bruschetta med tomat och mozzarella, därefter fläskkarré med rotfruktspuré och rödvinssås och sist men inte minst (bokstavligt talat!) jordgubbstårta. Som om inte all den härliga maten vore nog, bjöds det även på underhållning i form av filmer och bildspel om alla de vedermödor och glädjeämnen som präglat vår segling. Kvällen blev med andra ord mycket lyckad och avslutades dessutom med ett praktfullt fyrverkeri, i form av ett blixtrande åskväder vid horisonten.

Det kan kanske tyckas lite märkligt att ha avslutningsmiddag en dag innan själva avslutningen men om ni vore i mina kläder just nu skulle ni förstå varför. Runt omkring mig, i alla skrymslen och vrår pågår nämligen en minutiös slutstädning. Folk fejar och putsar så det står härliga till och om det inte vore för en helt utsökt midsommarlunch, bestående av färskpotatis, fyra sorters sill, västerbottenspaj och smörgåstårta, så skulle vi nog inte ha en tanke på att ni där hemma troligen firar helg just nu.

Som ni märker går det verkligen ingen nöd på oss här ute men självklart längtar vi alla efter morgondagen. Tills dess vill jag bara framföra ett hjärtligt tack för lånet av era fantastiska ungdomar! Ni har verkligen mycket att vara stolta över!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se