Öckerö gymnasium

På kurs mot Afrika

Det går bra nu och vi seglar med en rasande fart söderut nu, till och med lite för bra visade det sig då vi passerat Gibraltar sund och närmar oss Afrikas nordkust.

Det löste sig dock elegant med resans tredje stagvändning. Det känns som befälen fått tycke för lite mer avancerade manövrar nu, men tyvärr låg inte vinden helt rätt efteråt och nu ikväll har motorn tyvärr dragits igång. Kanske bra då eleverna får pusta ut lite på vakten, det har annars blivit hyffsat mycket tamphalande det här sjöbenet.

Det sägs att det kan vara ganska jobbigt väder utanför Iberiska halvön men likt vår resa över Biscaya har det varit lite av den varan än så länge. Naturligtvis jätteskönt, fast ändå lite tråkigt. Man får istället försöka fördriva dagarna med att läsa en bok i solen och spana ut över det kristallblå vattnet. Idag fick vi även påhälsning av ett gäng lekfulla delfiner som hoppade omkring runt fören och simmade ikapp med oss. Ett tydligt tecken på att vi närmar oss varmare breddgrader. Hoppas ni håller samma stil på vädret där hemma.

Over and out…

Johan

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se