Öckerö gymnasium

Påmönstring

Efter en lång flygresa och en lång väntan i säkerhetskontroller med mera kom de äntligen fram.

SA1417 ska göra sin sista resa i Karibien med start i Miami. Vi ska vidare till Montego Bay-Belize City-Progreso och Tampa för att slutligen nå Miami igen för hemresa tillbaka till Göteborg. Jag som är Dos i början på denna resa heter Anne-Li Olsén och har varit ombord ett tag. Jag startade på Kap Verde med våra ettor 1619 och har nu alltså äran att få segla vidare med treorna.

I går startade en ganska lång dag med familisering ombord, detta kommer fortsätta även idag och det verkar som att eleverna tycker det är skönt med lite repriser och påminnelser. Det var ju trots allt ett tag sedan de var ombord. Dock har kapten varit frikostig med lediga stunder på staden så eleverna har hunnit med en hel del annat också.

I morgon, söndag, seglar vi mot vår första studiehamn på denna resa, Montego Bay. Det ska bli spännande att upptäcka en helt ny hamn som vi inte varit i förut. Där ska vi på utflykt med koppling till historia, globalisering och gruvarbete. Förhoppningsvis blir det också besök på en gymnasieskola.

I kväll är det många som ska hinna med att gå på en basketmatch, arenan ligger på gångavstånd så det är kanonläge.

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se