Öckerö gymnasium

Pass, penicillin och positiv feedback

Vad kan denna blogg tänkas handla om undrar du. I skrivande stund har jag en plan och hoppas kunna knyta ihop säcken mot slutet av mina skriverier. Jag tänker börja bakifrån med positiv feedback, så häng med!

Att resa ut i världen med 44 elever är fantastiskt på många vis, det är också ett stort ansvar och ibland hör man sig själv tjata om regler och uppförande men oftast handlar det om superlativ och beröm. Jag tänker att eleverna börjar bli vana vid mina glada tillrop och därför behöver höra från andra hur bra de är. Just detta hände på uppställningen morse när vår bås tog till orda och sa: Jag har aldrig sett en sådan målmedvetenhet och en sådan vilja som ni visade igår! Precis så är det, det finns en glöd, en kämparanda och glädje i att lära sig nytt hos den här klassen som är enorm. Man blir varm i hjärtat och väldigt, väldigt stolt!

Att eleverna får beröm gör dessutom mitt jobb mycket roligare. Det finns byråkrati och så finns det marockansk byråkrati och den senare är lite, lite omständligare. Vad jag än planerar vill de ha kopior på allt möjligt, gärna med fina stämplar. Passen! Hur många gånger har jag kopierat dessa värdehandlingar nu? Hur många tjänstemän på olika nivåer i det här landet vill ha dessa kopior? Vad gör de med dem? Inte nog med att de vill ha kopior i otal, de vill dessutom ha varje enskilt nummer från stämpeln inuti passet som vi fick vid ankomst. Tålamodsprövande! Men vad gör väl det när man har turen att resa med dessa fina tjejer och killar.

Penicillinet då? Det är till mig. En långdragen och pågående bihåleinflammation tog mig till ett söndagsöppet apotek långt ute på obygden. Resan dit innehåll ett besök på en souk, en motorcykeltur, en invigning på ett fitness center, blekselleri och fyra busstidtabeller. Min söndag var allt annat än lugn. Vad har ni gjort?

Jodå! Jag lovar att återkomma till valda delar av dagens strapatser i jakten på penicillin, men det blir i en annan blogg. Redan nu kan jag dock säga att söndagens dosäventyr förhoppningsvis leder till en spännande programpunkt för eleverna nu på tisdag……

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se