Öckerö gymnasium

Positivt

Man kan välja att räkna veckor, dagar, minuter och sekunder till T/S Gunilla lägger till hemma.

Tänka att det är en evighet och att det kommer blåsa, gunga, vara långtråkigt och alldeles oerhört enformigt. Så kan man tänka. Grejen är att livet över lag blir så väldigt trist om man inte väljer att vara positiv.

Vi har bestämt oss här ombord för att tänka positivt. Att ta resan hem i etapper, att först se allt före vårt egentliga slutdatum 6/4 som en vanlig segling, det är först efter det datumet vi seglar på övertid. Men då är vi redan en bra bit på väg hem, då har vi seglat många sjömil och sen kommer vi ta det som det kommer. Det är okej att längta hem, att gråta, ha lite ångest och vilja långt, långt bort från allt vad båt och hav heter. Det kommer jobbiga dagar och då löser vi det, vi måste helt enkelt lagra de bra dagarna, fylla på med energi och boosta oss med skratt, sol och allt som är bra.

Vi har seglat över Atlanten förr, då med helt andra förutsättningar men vi har ändå rätt bra koll på varandra. Vi har roliga minnen tillsammans och vi skrattar mycket samt har högt i tak. Vi kommer skapa massor av nya minnen tillsammans och även om det ibland blir långtråkigt, hemlängtan blir för jobbig eller tårarna rinner så kommer vi ta hand om varandra!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se