Öckerö gymnasium

Sista ön

Nu har vi sladdat in i resans sista hamn, Las Palmas, Gran Canaria. Kanske ”sladdat” är att ta i då vi mer ligger inklämda mellan två stora partybåtar som ser lite lätt ”bedagade” ut nu när turisterna uteblir.

Utan att ljuga kan jag säga att vi fått resans hittills sämsta ”parkeringsplats”. Då ska man komma ihåg att vi vid ett tillfälle var tvungna att gå ut till ankars för att tamparna gick i småbitar på grund av vind och vågor. Hur kan det blir sämre tänker du. Gunnis är ju inte alls gjord för denna kajplats där det ligger mer yachter och vanliga segelbåtar. Vi har backat in och själva bryggan ligger ungefär fyra meter ner. Vi har ingen landgång som fixar detta så vi måste dra oss in till land med vår lilla gummibåt Kurt-Sune. Det gör väl inget tänker du. Nej egentligen inte. Om det inte var för den lilla detaljen att vi har en hel del packning som ska iland på lördag. Alltså jättemycket packning. Som om detta inte vore nog gör vinden att vi tenderar att bli lite väl närgångna och gör inte så snygga ”stötar” på en av de snygga partybåtarna. Ägaren till båten är inte helt nöjd med Gunnis närmanden och därför behöver vi ibland sätta igång motorerna och dra henne därifrån. Det ska sägas till Gunnis försvar att det är en snygg båt även om åldersskillnaden är lite väl stor…

Vi startade morgonen med lite lektioner direkt efter uppställningen. Detta för att jag vill att eleverna ska kunna vara lediga när vi kommer hem. Ta det lite lugnt och ladda lite innan skolan, vardagen samt allt annat där hemma tar vid. Men först ska vi hinna upptäcka Gran Canaria, packa, städa och ha avslutningsmiddag.

Vi har det bra!

Anne-Li Olsen, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se