Öckerö gymnasium

Skolutbyte…. Eller?

Jag har världens bästa jobb och arbetar på världens bästa skola, det har jag sagt förut så det är verkligen inget nytt.

Här i Santo Domingo finns dock en skola, Community for Learning, som skulle kunna vara arbetsplatsen som får mig att byta jobb och världsdel. Där arbetar fantastiskt engagerade lärare under ledning av Carla, rektor på skolan. Hit har vi turen att åka på skolutbyte för att lära oss mer om Dominikanska Republiken, få nya vänner samt lära oss grunden i dansen merengue.

Morgonen startar dock med att busschauffören, som bara pratar spanska, kör åt fel håll. Jag har varit på Community for Learning många gånger och blir därför lite lätt frustrerad när vi åker åt totalt motsatt riktning. Tänker att det kanske beror på vägarbeten och att jag måste släppa lite på mitt kontrollbehov. Det visar sig dock att vår chaufför inte har en aning om vart vi ska så efter ett par samtal med vår skeppsagent och ett antal märkliga rondellkörningar kommer vi en halvtimme för sent. Men Carla och lärarna på skolan är lika glada och välkomnande ändå. Vi får tillfälle till att sitta i smågrupper och intervjua för att sedan bli bjudna på kakor och snacks. Det är, som ni säkert förstått utifrån tidigare bloggar, den bästa och snabbaste vägen till 1720:s hjärta. Ge dem kakor, då blir allt bra J

Vi får även tillfälle att återgälda skolans gästfrihet då elever och lärare besökte oss ombord. Det kan låta enkelt på pappret men trots listor, nummer, mail och bekräftelser får elever och lärare inte komma igenom gaten. Tiden går och vi har gjort området utanför gaten till en ”spontan skolgård” i väntan på att bli insläppta. Till slut, efter ytterligare samtal till vår skeppsagent, får vi ta med våra gäster ombord. Ibland saknar man svensk byråkrati….

Vi hade en trevlig eftermiddag och eleverna gjorde ett fantastiskt jobb med att guida runt våra gäster ombord.

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se