Öckerö gymnasium

Solbrun?

Tänk er en flashig annons för solkräm som visar upp en hen med djup, solbrun nyans. Det ser lite lagom varmt ut och hen ligger i en solstol med en paraplydrink i handen (alkoholfri så klart!!) och har det gott. Kan ni visualisera detta? Jag med!

Detta är dock kort och gott motsatsen till hur vi ser ut ombord just nu. I själva verket är allt med den visualiseringen helt fel i jämförelse med oss. De mest skiftande varianter av solbränd hud dyker upp vart man än går. Obestämda röda och rosa hudtoner visar ingen likhet alls med visualiseringen ovan. Dessutom är brännan inte jämn, mitt på en illröd rygg kan ett stort vitt kryss lysa som en påminnelse om den hudfärg som en gång var. Sport Bh i all ära men handen på hjärtat, hur bra blir det med de där breda banden efter en dag i solen? Dåligt, det blir dåligt! Vi ler lite åt vår icke flashiga annons och tänker att det lägger sig, det kommer att bli brunt efter ett tag. Eller? Njä, det flagnar….

Det positiva med årets brännor är vi kan svalka oss med en fungerande AC! Tro det eller ej men efter ett par atlantenöverfarter där AC:n varit mycket svårflirtad, trots finolja och småjusteringar, är det rena lyxen att kunna gå från stark sol och värme in till Stora mässens kyla. Där försöker vi samla ihop oss och få gjort våra studieuppgifter trots lite solskav här och där.

Men vi klagar inte! Vi är här, vi är varma, vi är röda!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se