Öckerö gymnasium

Till havs

Lördag. Hemma betyder det ofta vila efter en vecka full av arbete och studier, ombord är lördag en vanlig dag.

Vakterna går som vanligt och lektionerna rullar på, ingen sovmorgon, ingen långfrukost. Vid horisonten gör solen ett tappert försök att ta sig upp, till och med den verkar vara lite lördagstrött.

Igår drog vi igång med lektioner ombord. Eleverna ska få ihop sina studier från Safi och det är spännande att höra vad de fått för intervjusvar. Många har roliga möten att berätta om så timmarna med lektioner går fort. Vakterna avlöser varandra i stora mässen och trots att sjösjukan har satt sina spår hos vissa är alla på plats. På eftermiddagen hade vi et uppehåll i studierna för att klämma in befälsmöte, stormöte, elevråd och båtråd. Då träffas vi för att prata om hur vi har det ombord, vad som kan förbättras och vad som önskas. Både befäl och elever får vara med och tycka för att resan ska bli så bra som möjligt.

Idag är det åter dags för lektioner. Sista dagen på första sjöbenet, då vi når Las Palmas ganska tidigt imorgon. Ett lagom långt sjöben för att vänja sig vid rutinerna ombord samt få lite vetskap om hur vår kära Gunilla rör sig ute till havs. Hon är ju inte alltid den smidigaste när vi rullar runt bland vågorna mot nästa mål.

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se