Öckerö gymnasium

Tredje dagen i Barcelona och sista dagen med regn?

Nu börjar vår tredje dag här i Barcelona lida mot sitt slut och efter två dagar med mycket regn så tittat nu solen fram mellan molnen igen. Idag har jag och hälften av natur eleverna besökt Barcelonas vetenskaps centrum, Cosmocaixa, https://cosmocaixa.es/es/cosmocaixa-barcelona Länk till annan webbplats.. Den andra hälften besökte vetenskaps centrumet igår.

Eftersom det har varit en regnig hösthelg i Barcelona har vi under helgen haft gott om sällskap iform av barnfamiljer på Cosmocaixa. Men eleverna har gått runt och testat olika experiment och försökt relatera dem till de kunskaper de reda har inom fysik.

Idag, på vägen tillbaka till tunnelbanan från Cosmocaixa så lyckades eleverna få upp ett mycket högre tempo än vad jag lyckas uppmuntra dem till på våra utflykter tidigare. Ikväll spelas nämligen den klassiska matchen mellan FC Barcelona och Real Madrid här i Barcelona och några av eleverna hade bokat ett bord på en sportbar för att äta middag och se på matchen. Det ska bli spännande att höra om deras upplevelser när det kommer tillbaka hem till Gunilla ikväll.

Ännu en fin dag med NaSj1821

Lisa Rundberg

Utbildningsledare

T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se