Öckerö gymnasium

Tre soliga dagar på T/S Gunilla

Dagarna rullar på med vågorna och vi har kommit halvvägs till Azorerna.

Tisdag:

Under sista lektionen innan trefikat hör vi styrmans röst uppifrån svalen utropa ”VAL”. Runt om i mässen smäller datorer igen och stuvas undan och snart rör sig alla upp för lejdaren och ut på däck för att speja ut mot horisonten. Uppe på däck får vi höra att de sett tre utandnings sprut från en val. Smått avundsjuka tittar vi ut mot horisonten och så plötsligt händer det igen, ett stort andetag puttar undan en stråle av vatten som sedan sprids i vinden. Två gånger får vi se detta innan det blir lugnt igen. Nöjda går vi in till lilla mässen och äter apelsinklyftor till fika.

Onsdag:

Vi har fullt schema idag, vakter, lektioner och dessutom möten. Eleverna påminner varandra om att ha extra tålamod med varandra nu när både halva sjöbenet och halva resan har gått.

Torsdag:

Solen skiner och vi seglar på även om det går ganska långsamt. Några av eleverna har övertygat mig om att de klarar av att studera uppe på däck så nere i storamässen är det lite mindre människor än vi är vana vid.

Imorgon är det 17 maj och Norges nationaldag. Befälen där uppe har bestämt sig för att morgondagen räknas som en helgdag och att eleverna därför kan bli introducerade för en viktig söndagstradition. Imorgon ska vi nämligen spela däcksgolf. Vid överlämningen klockan 16 idag bad vaktledarna eleverna att plocka fram sina finaste kläder och inför vakten imorgon prydligt vika ihop dem och lämna dem på kojen. När jag var uppe på däck mellan fjärde och femte lektionen idag så var en annan av vaktledarna i full gång med att förklara spelreglerna och visa olika tekniker med olika slags kvastar vi har ombord. Jag ser med spänning fram emot att se hur spelen går imorgon.

Kort sagt ytterligare några fina dagar med NaSj1720

Lisa Rundberg

Utbildningsledare

T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se