Öckerö gymnasium

Underbart men tråkigt

För att vara lördag har dagen varit ganska tråkig.

Missförstå mig nu på rätt sätt, det har varit tråkigt på det viset att inget oväntat utöver det vanlig inträffat. Det har inte ens varit vind så vi kunnat segla riktigt. Vattnet har varit blått och fint och vågorna har inte varit högre än trottoarkanter. Solen har gassat på oss hela dagen och det har varit fika klockan 10, 15 och 22, precis som vanligt. Maten har varit utomordentligt god och ingen har heller fått tillbaka den med sjösjukans hjälp. Eleverna har klängt i riggen och blaskat tjära på allt och alla, och nästa vakt har surrat omkring på däck med trasa och T-röd för att torka fläckar. Ja ni ser, inget speciellt spännande alls. Bara som vanligt, bara tråkigt.

Men det är helt okej att ha tråkigt när det ändå är så underbart. Vi närmar oss Engelska kanalen med rask fart, idag höll vi stundtals över sju knop medströms. Då lördagar på inget sätt erbjuder ledighet från varken skola eller vakt har eleverna jobbat med de uppgifter som ska genomföras i Portsmouth. Det har planerats en vandring på Isle of Wight, även om det visade sig inte vara så klurigt; vad man mer behövs än en vattenflaska och pengar? Vi har även kikat på en brittisk dokumentärfilm om Dagen D och spanat efter det historiebruk som användes. Fast en del av eleverna såg mer ut att spana efter får som hoppade över staket. Det är väl lätt hänt att vara lite trött när man jobbar hårt på sin vakt.

Till slut försvann solen sakta bakom horisonten och månen lystes upp på himlen allt eftersom mörkret la sig. Med skimrande månsken på havet och glada elever på däck får man ändå anse det som en underbar dag ombord på T/S Gunilla, om än lite tråkig.

Over and out…

Johan

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se