Öckerö gymnasium

Upp och ner runt ön Grenada

Dagen är här när vi träffar de två legendarerna Mr. Frank och Mr. Mandoo.

En reslig, välklädd och vältalig man drycker upp på Gunilla på eftermiddagen samtidigt som jag välkomnar och presenterar några vänner som just kommit ombord.
Han säger. - You must be Jakob, I’m Mr. Frank. Och han tar min hand.
Strax efter kommer hans kompanjon och presenterar sig som Mr. Mandoo.
Vi kliver alla ner i mässen för att äta och vi ska få höra lite historia om Grenada av våra nya vänner.
-Wee’s so happy to be here to welcome you all to our beautiful island Grenada Mr. Mondo and I. Wee’s biin takiin care of da ship Goonilla and all da stoodent’s for, ais tiink footiin or fifteen years noo... säger han på en härlig bred caribengelska lite skämtsamt. Han begränsade sig med att ha en frågestund på en timma och det var inga problem för honom att fylla tiden.
Det var en varm och välkomnande presentation av ön och hiken vi skulle åka på följande dag.

Vattenfall, chokladfabrik badstrand, sjön i vulkankratern och en vandring i regnskogen. Allt väl om berättat av vår guide Mr. Mandoo. Efter badet o vattenfallet köpte vi lite snacks och vår guide lassa upp med en klase bananer i bussen...och jag fick gärna smaka av de goda små bananerna, som konstigt nog inte levde upp till EU’s krav på rakare guleböjar...han raljera över inkompetenta krav på raka bananer, kantiga meloner och tomater. Och nu fick jag veta att bananerna var bara med för att mata aporna med...så det var kanske därför det var något lättare att känna sig lik min besvansade släkting när han dök upp på bergstoppen för att få något att äta.
Det var en hisnande härlig tur runt öns sevärdheter och ekologiska multiagrokulturella odlingar. Mr. Mandoo är djupt engagerad i miljörörelser och undervisar eleverna i skolorna runt hela ön om vikten av att ta hand om miljön och naturen för att den i sin tur ska ta hand om oss.

Nu när dagen nästan är till ända och all djungellera är borttvättad från kläder och skor är jag alldeles yr av rundturen och nya intryck. Det har varit ännu en fantastisk dag på vår resa.

BananaDosJakob.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se