Öckerö gymnasium

Upp till bevis Biscaya

Jag måste tillstå att jag ör lite besviken. Men på ett bra sätt. Jag har hört mycket om Biscaya och busväder och vind och höga vågor och sånt. Mycket besviken.

Här är det inte mer än lite dyningar och sol att finna. Det går till och med att sätta alla segel och göra bra fart. Inte alls vad jag har föreställt mig. Nu har vi fyra dygn kvar till Lissabon – upp till bevis Biscaya.

Som ni kanske föreställer er är det ganska lugnt ombord nu. Det seglas på och segel sätts och bärgas i omgångar. Eleverna far upp och ner i riggen för att beslå och avbeslå. När de inte gör det jobbar de hårt på sina studieuppgifter, äter eller tar igen välbehövlig sömn. Någon gång då och då friseras det på backen eller så färgas någons hår. Under det senast dygnet har vi även fått lite påhälsning av både delfiner och en val. Tydligen skymtades även en klumpfisk, vilket var lite synd att jag missade. Valar och delfiner har jag lyckats skåda från Gunillas däck, men aldrig någon klumpfisk. Jag får göra slag i saken och uppehålla mig mer på däck. Det är ju ändå fint väder, stilla vågor och chans att få se något nytt. Det kan man ju inte missa.

Over and out…

Johan

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se