Öckerö gymnasium

Utbildningsledarens rapport 2017-11-18

I dag har det varit ytterligare en dag med sol och vackert väder, svaga vindar och ganska varmt och skönt. Det har med andra ord inte gått någon nöd på oss.

T/S Gunilla, 2017-11-18, strax söder om spanska solkusten. I dag har det varit ytterligare en dag med sol och vackert väder, svaga vindar och ganska varmt och skönt. Det har med andra ord inte gått någon nöd på oss. Vi har sett ett par båtar som vi misstänker kan ha varit flyktingar från Afrika.

Ingen av dem har emellertid varit intresserade av oss eller på något sett visat något tecken på att vilja ha vår uppmärksamhet, tvärtom har de fortsatt mot norr och Spanien dit det inte är särskilt långt från var vi befunnit oss. Trots att de har verkat göra god fart mot Spanien och förhoppningsvis en framtid känns det förstås lite beklämmande att med egna ögon se dessa människor som inte vet vad morgondagen kommer att innebära. Det är inte utan att det känns lite märkligt att nästan samtidigt glädjas över de delfiner och valar som då och då har simmat vid vår sida under hela dagen. Vi fortsätter stadigt mot väster och kommer för varje minut ett litet stycke närmare Malaga dit vi skall anlända måndag morgon om våra planer går i lås.

DOS Martin Nordström

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se