Öckerö gymnasium

Vädrets makter emot oss

Eftermiddagen innebar utflykt och vi gav oss alla upp i bergen med taxibussar, en ändring av planerna då vädrets makter inte var med oss och soldans inte hjälpte…

Nu har vi haft två dagar med fullt program. Igår ville solen inte skina på oss utan regnskurarna som kom med jämna mellanrum var tillräckligt rejäla för att blöta ner oss ordentligt. Det hindrade oss inte från att gå iväg till stranden och leta organismer i havet. Vi tog med oss vattenkikare, vadarställ och håvar och gav oss iväg för strandexkursion, vad mer kan en naturvetare behöva…? Blickade vi ut mot havet såg vi flertalet fartyg som väntade på att få tanken fylld med den billiga diesel som säljs i Gibraltar. En kontrast till det hållbara samhällstänk som finns som tema på resan.

Eftermiddagen innebar utflykt och vi gav oss alla upp i bergen med taxibussar, en ändring av planerna då vädrets makter inte var med oss och soldans inte hjälpte, egentligen skulle vi promenerat mer! Upp i bergen innebär givetvis till det berg som finns och upptar en stor del av Gibraltars yta, Gibraltarklippan 426 m öh, och klippans sevärdheter såsom grotta, utsiktsplats mot Afrika och Great Seige Tunnels (det finns 48 km tunnel i bergen och 43 km väg på Gibraltar!). Det klart populäraste var mötet med de omtalade berberaporna som lever på klippan.

Idag har andra halvan av naturvetarna varit på exkursion och det är bara att konstatera att solen, som idag, är framme och den värmer gott och det endast blåser lite lätt så blir en sådan här sak både enklare, roligare och intressantare.

Eftermiddagen innebar besök till en flickskola.

Vi mår bra.

Anna-Lotta Engström
Utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se